Plannen voor Sin City 3

Robert Rodriguez heeft al plannen voor Sin City 3. De tweede film in de reeks, Sin City: A Dame to Kill For, moet nog verschijnen, maar de regisseur en coscenarist kan niet wachten om met het derde deel te beginnen. Hij heeft al zitten brainstormen met Frank Miller, op wiens strips de films zijn gebaseerd.

"We hebben al besproken welke verhalen we zouden willen vertellen", zegt Rodriguez tegen het Britse tijdschrift Total Film. "We hebben nog niets uitgeschreven, maar we weten welke verhelen uit de strips zouden komen en welke we speciaal voor de film zouden schrijven."

De eerste Sin City was in 2004 een onverwacht succes en betekende de doorbraak van Miller als filmmaker. Zijn volgende project The Spirit, ook gebaseerd op eigen werk, was echter een regelrechte flop. Mede daardoor heeft een tweede Sin City lang op zich laten wachten.

In A Dame to Kill For is een groot deel van de oude cast weer van de partij, onder wie Bruce Willis, Mickey Rourke en Jessica Alba. Josh Brolin neemt de rol van Dwight McCarthy over van Clive Owen. Daarnaast worden enkele nieuwe personages vertolkt door grote namen als Joseph Gordon-Levitt en de recent nog ondergekotste Lady Gaga.

A Dame to Kill For komt in de Verenigde Staten uit in augustus. Een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend.


Robert Rodriguez kijkt uit naar Sin City 3 (Foto: Novum)