Geer verbijsterd over ophef grap NSS-optreden

Gerard Joling had van tevoren niet verwacht dat zijn grap over een optreden tijdens de nucleaire top in Den Haag voor zo veel commotie zou zorgen. "We willen geen nucleaire bom, maar de grap die ik gisteren maakte dat ik mocht optreden voor de wereldleiders sloeg wel in als een bom", zegt de zanger maandagmiddag tegen De Telegraaf.

Joling zei zondag dat hij 'zeer vereerd' was dat hij maandag drie nummers mag zingen. De organisatie achter de Nuclear Security Summit ontkende later dat de zanger een optreden verzorgt. Op de grap van de zanger kwamen veel reacties op Twitter. "Ik heb het geweten; ben door alles en iedereen gebeld tot en met het Journaal aan toe. Zelfs mijn moeder hing vanmorgen vroeg aan de lijn om te vragen hoe de vork in de steel zat."

De 53-jarige Joling kan wel lachen om alle ophef. "Ik houd best van een beetje herrie om me heen, maar zelfs ik had niet kunnen bedenken dat er zo'n ophef zou ontstaan." De zanger heeft geen spijt van zijn grap. "Het was gewoon een vervroegde 1 aprilgrap."