FIA staat open voor luidere F1-motoren

De internationale autosportbond FIA is bereid te luisteren naar de voorstellen en ideeën rondom de nieuwe Formule 1-motoren. Het geluid van de huidige V6 turbo's en de voorschriften voor het brandstofverbruik veroorzaakt veel oproer bij de fans. FIA-president Jean Todt staat open voor eventuele suggesties.

"Het is belangrijk om niet overhaast te reageren. Maar ik ben ook geen voorstander van coureurs die in de Formule 1 op hun brandstofverbruik moeten letten. De maximale hoeveelheid brandstof van 100 kilo voor een race is afkomstig van de teams zelf. Ik heb er geen problemen mee als ze die limiet willen verhogen", aldus Todt.

"Het geluid is anders. Als het een probleem is en de teams zijn het ermee eens, dan kunnen we kijken naar mogelijkheden om het luider te maken. Persoonlijk vind ik het fascinerend klinken. En wat betreft de inhaalacties, dat ligt ook aan de aerodynamica en het circuit. Albert Park is nooit een baan geweest waar passeren makkelijk was. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel mooie duels gaan zien. Laten we nog even wachten voordat we een oordeel vellen."