C. Ronaldo woedend: "We speelden tegen twaalf man"

Cristiano Ronaldo voelt zich bestolen door scheidsrechter Undiano Mallenco. De sterspeler van Real Madrid vindt dat de arbiter zondagavond in het voordeel van Barcelona floot.

Tien minuten na rust kreeg Real Madrid een strafschop. Later in de wedstrijd kende scheidsrechter Mallenco Barcelona twee strafschoppen toe, terwijl Sergio Ramos ook nog met rood van het veld werd gestuurd. Ronaldo had na afloop van de wedstrijd geen goed woord over voor de Spaanse scheidsrechter.

"Undiano Mallenco is niet geschikt voor dit soort wedstrijden", zei Ronaldo tegenover diverse media. "We speelden tegen twaalf man. Het is altijd hetzelfde verhaal. Het is alsof ze niet willen dat wij winnen. Alsof ze willen dat Barcelona weer mee gaat doen in de titelstrijd."

"Ik ben niet op zoek naar excuses, maar ik kan hier mijn mond niet over houden", vervolgt een woeste Ronaldo. "De scheidsrechter was duidelijk niet van het juiste niveau. Ik ben hier nu vijf jaar en weet inmiddels precies hoe het werkt. Als Barcelona had verloren, waren ze uitgeschakeld in de strijd om de titel. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat de scheidsrechter in het voordeel van Real Madrid was."

Door de overwinning staat Barcelona nog maar één punt achter koploper Atlético en Real Madrid. Ronaldo blijft vertrouwen houden in een goede afloop. "Wat er ook is gebeurd, Madrid wint La Liga", besluit Ronaldo.