[Bundesliga] Bayern München op drempel van nieuwe landstitel

Bayern München heeft zichzelf in een prima positie gemanoeuvreerd om dinsdag landskampioen te worden. De titelverdediger won zaterdag een moeizame wedstrijd met 2-0 van FSV Mainz. Bastian Schweinsteiger en Franck Ribéry scoorden de late doelpunten.

De voorsprong van Bayern op achtervolger Borussia Dortmund, dat met 3-0 won bij Hannover 96, bedraagt acht wedstrijden voor het einde van de Bundesliga 23 punten. Bayern gaat dinsdag op bezoek bij Hertha BSC.

Ook nummer drie Schalke 04 won zaterdag. Hekkensluiter Eintracht Braunschweig werd, mede door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar met 3-1 verslagen. De ploeg uit Gelsenkirchen hield de achterstand op Dortmund daarmee op een punt.

Onderin deed VfB Stuttgart goede zaken door met 1-0 van Hamburger SV te winnen. Stuttgart staat nu met 24 punten vijftiende en net boven de degradatiestreep.

HSV is de nummer zestien en bevindt zich in de gevarenzone. Net als nummer zeventien FC Nürnberg heeft de ploeg 23 punten. Nürnberg, de ploeg van trainer Gertjan Verbeek, komt zondag echter nog in actie.

VfL Wolfsburg en FC Augsburg speelden met 1-1 gelijk.