Marsman: "Redelijk veel gebeurd rond mij"

Nick Marsman wil weer belangrijk worden voor FC Twente. De keeper ging twee weken geleden behoorlijk in de fout tegen Go Ahead Eagles, waardoor de Tukkers verloren.

Marsman (23) is sinds dit seizoen eerste keeper bij FC Twente. De voormalig jeugdinternational kwam vorig jaar zomer terug van een huurperiode bij Go Ahead Eagles, met wie hij promotie naar de Eredivisie afdwong. Marsman keerde terug bij FC Twente en nam de positie van de vertrokken Nikolay Mihaylov over.

Marsman miste dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie en is na de keepers van Ajax (Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer) de minst gepasseerde doelman dit seizoen. Toch krijgt de Zwollenaar geregeld kritiek. In de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles ging Marsman opzichtig in de fout bij een doelpunt van Jarchinio Antonia.

"Afgelopen week is er redelijk veel gebeurd rond mij", zegt de doelman van FC Twente op de clubsite. "Dan moet je zorgen dat je je koppie erbij houdt. Ik wilde mij afgelopen week tegen AZ revancheren. Op de goal na ging het wel aardig, alleen je staat er om de ballen tegen te houden en dat was bij de goal helaas minder het geval."

"Ze zeggen dat je hier een man van wordt en dat je hier sterker uitkomt, daar ga ik mijn best voor doen. Vorig jaar heb ik in de luwte gespeeld bij Go Ahead Eagles en nu speel ik bij een topclub. In het begin gaat het goed en krijg je goede reacties. Je weet dat er ook een andere kant van de medaille is en dat was afgelopen weken duidelijk zichtbaar bij mij."

FC Twente gaat volgende week op bezoek bij Ajax. Marsman hoopt de titelrace nog spannend te maken en goed te presteren in de Amsterdam ArenA. "We zijn een heel seizoen bezig om voor ons doel te gaan en het komt nu steeds dichterbij. Nu begint het echt en worden de prijzen verdeeld, dan moet je er staan."


Marsman baalt na zijn blunder tegen Go Ahead. (PRO SHOTS/Peter Lous)