FOK! wat een weer... Enkele buien

Goeiemorgen allemaal! Daar ben ik weer even. Morgen is het dan zover, want dan verhuis ik naar het centrum van Haarlem. Alles staat inmiddels klaar, dus de verhuiswagen kan komen. De nieuwe internetverbinding is er nog niet, maar daar had ik al rekening mee gehouden. Ik kan dus nog geen datum noemen wanneer ik weer actief aanwezig kan zijn. Enfin, laten we maar eens even kijken naar het weer.

Ik zal afscheid moeten nemen van mijn geliefde regenmeter en dat doet toch wel een beetje pijn. Afgelopen vrijdag kreeg ik als afscheidscadeau nog 25 millimeter. De 'winter' is inmiddels ook weer voorbij en dat vierden we de afgelopen week met veel zon en maxima tot 22 graden. Dit zit er de komende dagen absoluut niet meer in. Niet dat het heel slecht zal worden, maar we zullen het moeten doen met temperaturen die rond de 10 graden liggen.

Dit weekend is het wisselend bewolkt en vallen er enkele buien. Onweer en hagel komen hierbij ook voor. Het is wel zo dat de buien overdag in het binnenland actief zijn, terwijl ze de afgelopen nacht en vanochtend vooral in de kustprovincies voorkomen. De meeste zon vinden we vanaf het middaguur dus in de westelijke helft van het land. Het kwik loopt op tot ongeveer 10 graden en de (zuid)westelijke wind is matig tot vrij krachtig.

De komende week is het licht wisselvallig weer. Tegen het einde van de week zou er een hogedrukgebied tot ontwikkeling moeten komen en dan komt er meer zon en lopen de temperaturen weer een paar graden op. De minima zijn overigens wel vrij fris, want de komende nacht kan het zelfs tot lichte vorst komen.

Tot binnenkort!

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Lente1
Ook bij N.I.M.B.Y is het al volop lente.

Lente2
N.I.M.B.Y was aan het wandelen rondom de Reeuwijkse Plassen.