PVV Limburg betreurt opstappen boegbeeld

Fractievoorzitter Michael Heemels van de PVV in de Limburgse Staten betreurt het opstappen van Laurence Stassen. Zij stapte vrijdagavond uit zowel de partij als de Staten. "Zij was het boegbeeld van de PVV in Limburg", zei Heemels. "Heel erg jammer dat ze weggaat, maar ik respecteer haar beslissing."

De PVV werd tijdens de vorige Statenverkiezingen met 10 zetels in een klap de grootste partij, maar al gauw brokkelde de fractie af. Roermondenaar Cor Bosman werd uit de fractie gezet omdat hij een Statenlid van de PvdA had uitgemaakt voor "een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken". Een ander PVV-Statenlid hield het eerder al voor gezien. Stassen is nu dus de derde die de PVV-Statenfractie verlaat.

De eerste vervanger van Stassen is Roland van Vliet, maar hij stapte donderdag uit de PVV-fractie in de Tweede Kamer. Als Van Vliet de vrijgekomen Statenzetel weigert, dan wordt ex-gedeputeerde Theo Krebber gevraagd, maar ook hij heeft de PVV verlaten.

Volgens Heemels zijn de zeven achterblijvende PVV'ers in de Limburgse Staten trouw aan de partij. "Ook ik blijf bij de PVV", zei Heemels, die vrijdagavond kort gebeld heeft met Stassen. Over de inhoud van dat gesprek doet hij geen mededelingen.

PVV Limburg betreurt opstappen boegbeeld
PVV Limburg betreurt opstappen boegbeeld (Foto: ANP)