'De seks was niet altijd veilig'

"De seks was niet altijd veilig," zo onthult de 60-jarige Monica Porter na een jaar intensieve internet-dating. In totaal had ze ongeveer vijftien veel jongere lovers, soms zelfs twee op een dag.

Toen haar tweede huwelijk op de klippen liep bleef Monica niet achter de geraniums zitten. Op aanraden van vrienden schreef ze zich in op een datingsite. De speciale sites voor haar leeftijd vond ze echter maar saai.

De granny van twee kleinkinderen trok de stoute schoenen aan en besloot om zich in te schrijven op een mainstream site. Naar eigen zeggen was ze hogelijk verbaasd over de interesse van mannen tussen de 20 en 30 jaar. Hoewel de meeste online-conversaties op niets uitdraaiden, hield ze er uiteindelijk een vijftiental minnaars aan over. De jongemannen verklaarden allemaal dat seks met oudere vrouwen een geheime fantasie was, die dankzij internet eindelijk uit kon komen.

Over haar ervaringen schreef ze inmiddels een boek; Raven: My Year of Dating Dangerously. Het was namelijk niet altijd safe sex. 'Ook als je 60 bent laat je je wel eens meeslepen,' zegt Porter. En er was die keer dat het eng werd toen een man zijn handen om haar keel spande. Maar meestal verliepen de dates uiterst bevredigend, zelfs met de 23-jarige jongen die er niks van bakte en het geheel een 'hoog Benny Hill gehalte' gaf.

De reacties op haar boek zijn overwegend positief, aldus Porter. "Ik krijg heel veel reacties van vrouwen van mijn leeftijd die hetzelfde deden." Al waren er ook criticasters die haar voorhielden dat ze er spijt van zou krijgen en nooit meer een man zou vinden die met haar wilde settelen.

Daarvan is tot op heden niets gebleken, vertelt Porter in een interview:

"Ik krijg nu veel berichten van nette mannen van mijn leeftijd die me mee uit vragen. Dus ik denk niet dat ik nog gebruik hoef te maken van een datingsite." (Bron: YouTube.)