PSV kan beschikken over Depay

Memphis Depay kan komend weekend gewoon in actie komen voor PSV, dat zaterdag hekkensluiter Roda JC op bezoek krijgt. Achter de naam van Depay stond nog een vraagteken, omdat hij afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Vitesse een elleboogstoot tegen zijn oogkas kreeg.

De aanvaller bleek een scheurtje te hebben in zijn oogkas, die daardoor nogal opgezwollen was. Uit een onderzoek in het ziekenhuis bleek echter dat de schade niet ernstig is, schrijft Voetbal International. Depay kreeg de elleboogstoot van tegenstander Renato Ibarra. Omdat scheidsrechter Kevin Blom het incident heeft gezien en beoordeeld, kan de KNVB de speler van Vitesse niet meer schorsen. Blom erkende na afloop dat hij Ibarra een rode kaart had moeten geven.

PSV is zaterdag tegen Roda uit op revanche, want de Limburgers versloegen de Eindhovenaren dit seizoen al twee keer. In competitieverband trok Roda in Kerkrade aan het langste eind en de ploeg gooide PSV ook uit het toernooi om de KNVB Beker.

Bij winst op de hekkensluiter verlengt PSV de zegereeks naar acht overwinningen op rij. Het elftal van Phillip Cocu doet daardoor ineens weer mee om de tweede plaats. PSV heeft nu twee punten minder dan nummer twee FC Twente.