'Ritzmaier mag zelf contractduur bepalen'

PSV besloot Marcel Ritzmaier tijdelijk bij SC Cambuur te stallen, en die keuze is een succes gebleken. De jonge middenvelder kan zich opmaken voor een terugkeer naar Eindhoven.

Onlangs kreeg de 20-jarige middenvelder al te horen dat PSV hem graag ziet terugkeren naar het Philips Stadion, en inmiddels heeft hij ook een aanbod tot contractverlenging binnen. Dat weet Voetbal International donderdag te melden.

Tijdens een eerdere bijeenkomst van het technische bestuur van PSV en Ritzmaier maakte laatstgenoemde al duidelijk dat hij niet van plan is om een jaar op te bank te zitten. Hij wil alleen terugkeren indien hij beschouwd wordt als een serieuze optie voor een basisplaats in de hoofdmacht.

Aan die eis lijkt PSV gehoor te hebben gegeven, getuige de zeggenschap die Ritzmaier krijgt aangaande zijn nieuwe contract. De talentvolle middenvelder mag zelf bepalen of hij voor drie of voor vier jaar bijtekent. Volgens Voetbal International is Ritzmaier overtuigd en is een akkoord aanstaande.

Ritzmaier debuteerde in het seizoen 2011/12 al in het vlaggenschip van PSV, maar een definitieve doorbraak bleef achterwege. Bij de start van dit seizoen werd hij verhuurd aan Cambuur. In Leeuwarden hoort hij bijna wekelijks tot de uitblinkers.