Dertig maanden cel voor Eindhovense mensenhandelaar

Een 23-jarige man uit Eindhoven moet tweeënhalf jaar de gevangenis in voor mensenhandel. De pooier dwong zijn jonge vriendin sinds 2010 in de prostitutie te werken. De vrouw woonde bij hem in huis en werd door hem drie jaar lang vervoerd van en naar de plekken waar ze moest werken. Het geld moest ze grotendeels afstaan.

De rechtbank in Den Bosch legde de Eindhovenaar donderdag ook nog een jaar voorwaardelijke celstraf op. De man buitte tussen april en september 2011 ook een andere jonge vrouw uit. Ook zij moest haar prostitutie-inkomsten voor een groot deel afstaan. Tegen beide vrouwen werd geweld gebruikt.

De rechtbank noemt seksuele uitbuiting een bijzonder ernstige vorm van criminaliteit die een grove inbreuk op de persoonlijke vrijheid, waardigheid en lichamelijke integriteit van de slachtoffers inhoudt. Het gedrag van de Eindhovenaar getuigt van volstrekte minachting en volledig gebrek aan respect voor de vrouwen, aldus de rechters. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.