Duitsers: 'Wilders Goebbels-achtig'

De Volkskrant meldt op basis van de kranten die onze vrienden over de grens dagelijks volschrijven, dat Wilders ook internationaal flak krijgt voor zijn uitspraken van gisteren.

De Spanjaarden schrijven bij monde van El País dat de opkomst van 'de xenofobe en anti-islamitische Geert Wilders' door zijn zege in de 'slaapstad in de buurt van Amsterdam' die Almere heet, nog eens benadrukt wordt.

De Duitsers, wereldwijd het enige volk dat ongestoord mag Godwinnen, trekken in artikelen van de Deutsche Press-Agitentur (DPA) de vergelijking met Joseph Goebbels. Die schreeuwde ooit de fameuze woorden "Wollt Ihr den totalen Krieg?" waarop het aanwezige volk scandeerde van ja.

Wilders gaat met zijn 'minder Marokkanen in Nederland'-uitspraak veel verder dan eerst, merken de Duitsers op, 'omdat hij voorheen alleen de uitzetting van criminele buitenlanders verlangde.'

DPA: "De vraagstelling herinnert daarbij aan de beroemde Sportpalastrede van de nationaalsocialistische propagandaminister Joseph Goebbels, waarin hij in 1943 tot 'totale oorlog' opriep."

De Belgen beschrijven het tafereel in De Standaard: "Wilders liet zijn partijgenoten luidkeels schreeuwen dat ze minder Marokkanen in hun stad en land willen."

Ook het Amerikaanse persbureau Associated Press schreef inmiddels een artikel over de volgens Duitsers 'Goebbels-achtige' speech.