[PL Darts] Voorbeschouwing week 7

Nog drie competitieweken te gaan en dan wordt de rode degradatiestreep getrokken in de Premier League of Darts. Het Engelse Leeds maakt vanavond zijn debuut als gastheer voor de Premier League. In de First Direct Arena wacht waarschijnlijk een record aantal toeschouwers van 11.000 op de tien beste darters ter wereld. En er staan wederom een aantal toppartijen op het programma.

Nog altijd staan Phil Taylor en Simon Whitlock onderaan, al staat The Power in punten nu naast Dave Chisnall. Vorige week nam Taylor twee kostbare punten mee uit Nottingham, toch zagen we nog altijd niet de Taylor die we gewend zijn. Bij een zege vanavond gaat Taylor zijn directe concurrent Wes Newton voorbij.

Het afgelopen weekend deelden Gary Anderson en Michael van Gerwen de hoofdprijzen tijdens het eerste weekend van de Players Championships. Samen met Adrian Lewis domineren ze voorlopig de eerste drie maanden van 2014. Het laatste onderlinge duel tussen de Schot en de Nederlander was natuurlijk de achtste finale op het afgelopen WK. The Flying Scotsman kwam 3-1 in sets voor en leek Van Gerwen te gaan uitschakelen, maar Mighty Mike vocht heel knap terug en legde daar de basis voor zijn WK winst.

Nog altijd is Peter Wright de verrassende koploper in de Premier league. Echter, Snakebite speelt nog tegen de nummers twee, drie en vijf in de aankomende drie weken. Deze week staat Raymond van Barneveld op het menu van de Schot. Barney is wisselvallig maar pakt wel zijn punten. De enige wedstrijd die de heren tot nu toe speelden op de grote podiums werd gewonnen door de Nederlander in 2012 op de UK Open, al was daar wel een beslissende leg voor nodig.

Premier League - week 7    
Dave Chisnall (Eng) vs. Simon Whitlock (Aus)
Robert Thornton (Sch) vs. Adrian Lewis (Eng)
Gary Anderson (Sch) vs. Michael van Gerwen (Ned)
Wes Newton (Eng) vs. Phil Taylor (Eng)
Peter Wright (Sch) vs. Raymond van Barneveld (Ned)

 

De wedstrijden van de Premier League zijn donderdag 20 maart vanaf 20.00 uur te volgen via de live stream van RTL7darts.nl, vanaf 23.40 uur is er een samenvatting van de gespeelde wedstrijden op RTL7.