"Ajax informeerde naar Vermijl"

Marnick Vermijl staat in de belangstelling van Ajax. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Tony Dullers in gesprek met Het Nieuwsblad. De 22-jarige rechtsback staat onder contract bij Manchester United en speelt dit seizoen op huurbasis bij N.E.C. In Nijmegen maakt de Belgische verdediger een goede indruk en daarmee wekte hij de interesse van meerdere clubs.

Eén van die clubs is Ajax. Maar ook Anderlecht, Racing Genk en enkele Premier League-clubs houden Vermijl scherp in de gaten. Dullers heeft met Racing Genk al een afspraak op de agenda staan. "Met Anderlecht zit ik later nog samen. Ook Ajax en enkele Premier League-clubs informeerden al. Engeland blijft zijn voorkeur genieten, maar voor mooie Nederlandse en Belgische clubs staat hij zeker open."

Het is de vraag of Manchester United Vermijl wil verkopen."De mensen van Man United zijn heel tevreden over zijn ontwikkeling. Ze willen Marnick volgend seizoen bij een betere club aan het werk zien. Maar een nieuwe uitleenbeurt ziet hij eigenlijk niet zitten. Hij wil óf zijn kans krijgen in de A-kern, óf definitief verhuizen."

Het contract van Vermijl bij Manchester United loopt door tot 2015. "Veel hangt af van de situatie van David Moyes. Blijft die trainer, dan ziet het er niet goed uit, want hij liet Marnick vrij makkelijk naar N.E.C. gaan. Wordt Moyes ontslagen, dan opent dat perspectieven."