Judd Apatow hanteert 'penistimer' bij sitcom Girls

Judd Apatow heeft inmiddels een goed idee hoeveel naakt hij in een scène van de comedyserie Girls kan stoppen. Bij te veel blote geslachtsdelen begint zender HBO te zeuren. "Vijf seconden is precies goed, twintig seconden is te lang", zegt de producent en scenarist van de serie tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"We hebben geëxperimenteerd met de limiet van wat mensen aankunnen", zegt de 46-jarige Apatow onomwonden. "We hebben een mannelijk geslachtsdeel in beeld gehad. Twintig seconden is meestal te lang, en mensen lopen de bioscoop uit als je te lang iemand naakt in beeld hebt."

"Maar bij vijf seconden moeten de mensen lachen en vinden ze het prachtig", gaat de film- en tv-maker verder. "Dus dat is feitelijk de ratio van hoeveel penis mensen aankunnen. Wij gaan steeds te ver en bepalen daarna waar de grens ligt."

Girls kwam al vaker in opspraak om de vele naaktscènes. Alles wordt echter van tevoren doorgenomen met HBO. "Er zijn letterlijk scènes geweest waarover HBO zei: Als we dat doen, raken we zeker onze licentie kwijt'."

Apatow wil niet te veel uitweiden over de details. "Laten we zeggen dat het ging om sommige dingen die je normaliter in pornofilms ziet. Over de hoogtepunten van de seksuele daad."

Girls beleeft momenteel het derde seizoen. Voor een vierde seizoen is al getekend, dat gaat volgend jaar januari van start. Apatow hoopt zes seizoenen te kunnen maken. "Maar er staat nog niets vast. We hopen erop, maar alles kan nog veranderen."