Van Gaal: "Heb bijdrage aan succes Bayern"

Louis van Gaal heeft zich uitgesproken over de succesreeks van Bayern München, de club waar hij tussen 2009 en 2011 trainer was. De huidig bondscoach van het Nederlands elftal werd in de zomer van 2009 aangesteld als trainer van Bayern München en werd direct kampioen van Duitsland.

Ook won hij de DFB Pokal, maar verloor hij de finale van de Champions League van Internazionale in 2010. In 2011 kreeg Van Gaal na onenigheid met de clubleiding zijn ontslag, maar Der Rekordmeister bleef in de jaren erop prijzen winnen. Afgelopen seizoen legde Bayern beslag op de treble onder Jupp Heynckes, en dit seizoen wil de club dat succes prolongeren onder de nieuwe trainer Pep Guardiola.

De recente successen zijn volgens Van Gaal een voortvloeisel van zijn beleid. "Ik geloof dat ik mijn bijdrage aan het huidige succes heb geleverd", tekent De Telegraaf op uit zijn mond. "Maar het zijn altijd de trainer en de spelers van het moment die het doen. Jupp Heynckes heeft het heel goed gedaan, en nu doet Pep Guardiola dat ook."

"Heynckes speelde met dezelfde taktiek als ik, maar Guardiola heeft een nieuwe speelstijl. En die werkt ook. Dat vind ik geweldig. Ik kijk vol trots naar Bayern. Ik ben een 'relatie-coach', ik heb een relatie met alle spelers bij Bayern opgebouwd. En het zijn nog steeds mijn spelers. Ik hoop dat ze altijd winnen, en dat hebben ze het laatste jaar ook heel veel gedaan."

"Nog geen enkele club is er in geslaagd om de Champions League twee keer op rij te winnen, maar ik denk dat Bayern het gaat doen."