Cricketers verliezen van Zimbabwe bij WK twenty20

De Nederlandse cricketers hebben bij het WK twenty20 nipt verloren van Zimbabwe. De Nederlandse batsmen hadden in twintig overs een score van 140 runs neergezet voor een verlies van vijf wickets. De Afrikaanse formatie passeerde die score met zes runs van de laatste bal: 146/5.

Nederland begon zijn innings moeizaam. Stephan Myburgh, Wesley Barresi, Michael Swart en Peter Borren gingen snel uit. Onder leiding van Tom en Ben Cooper werd de score toch nog naar een acceptabel niveau gebracht. Tom Cooper scoorde 72 not out, Ben Cooper kwam tot twintig runs.

De Zimbabwaanse innings ging juist andersom. Sikandar Raza werd in de vijfde over uitgevangen en daarna duur het lang voor er weer een wicket viel. Bij een score van 87 runs voor Zimbabwe gingen Hamilton Masakadza en Elton Chigumbura uit. Daarna kroop de score van Zimbabwe alsnog langzaam naar het door Nederland gestelde doel toe.

In de laatste inning kwam Zimbabwe met nog drie ballen te gaan ook op 140 runs. Ahsan Malik weerhield eerst Sean Williams van scoren en gooide hem een bal later uit. Met nog een bal te gaan was de score daardoor gelijk. Vusi Sibanda ramde die laatste bal echter het veld uit voor zes runs en maakte het verschil.

Nederland en Zimbabwe hebben nu beiden een overwinning en een nederlaag op hun conto staan. Ierland won zijn eerste partij en speelt later woensdag tegen de Verenigde Arabische Emiraten, dat zijn eerste partij verloor. Alleen de winnaar van de poule gaat naar de tweede ronde.