Curaçao in shock na liquidaties

Curaçao is in shock na de brute liquidatie op een populaire radio-dj op maandagavond. De moord komt precies een dag na een moord op een jong koppel in de bossen bij Bullenbaai, even ten zuidwesten van Willemstad. De twee jonge mensen en de dj woonden in dezelfde straat, vlak bij het vliegveld van Curaçao.

De autoriteiten houden rekening met nog meer afrekeningen. Dit jaar zijn al negen mensen vermoord. Vorig jaar rond deze tijd stond de teller op drie. Minister Nelson Navarro van Justitie laat in een reactie weten de situatie op Curaçao alarmerend te vinden. Hij heeft intussen contact gehad met zijn ambtgenoot in Nederland, minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD).

De politie gaat in beide gevallen uit van een afrekening in het criminele circuit. Eerder deze maand vond de politie twee verkoolde lichamen ten oosten van Willemstad bij Caracasbaai. Ook hier lijkt de liquidatie te maken te hebben met drugs.

De moorden hebben geleid tot onrust in de Curaçaose gemeenschap. Die voelt zich niet veilig meer. Een kleine groep bezorgde burgers hield dinsdagavond een manifestatie in het centrum van Willemstad om te protesteren tegen het geweld op Curaçao.