De Vroome verkoopt huid duur bij WTA-debuut

Tennisster Indy de Vroome heeft zich ondanks een verliespartij bij het WTA-toernooi van Miami van haar beste kant late zien. De 17-jarige Brabantse, die een wildcard had gekregen in Florida, boog pas na ruim drie uur voor Anna Schmiedlova uit Slowakije: 5-7, 7-5 en 2-6.

De Vroome, die inmiddels is opgeklommen naar de 202e positie in de wereld, debuteerde in Miami op het hoogste niveau. Eerder speelde ze wel drie keer in de kwalificaties in Rosmalen en een keer in Miami, maar een hoofdtoernooi haalde ze nooit.

De Nederlandse eer bij de vrouwen moet nu verdedigd worden door Kiki Bertens. Zij overleefde dinsdag de kwalificaties en werd in het hoofdtoernooi gekoppeld aan de Amerikaanse Victoria Duval. Wint ze die partij dan is Samantha Stosur (16) haar tegenstandster in de tweede ronde.

Ook Thiemo de Bakker plaatste zich dinsdag via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi. Hij neemt het daarin op tegen Victor Hanescu uit Roemenië. In de tweede ronde neemt Fernando Verdasco het op tegen de winnaar van die partij.