Sauber gelooft nog in Russisch geld

De deal tussen de Russische investeerders rond coureur Sergey Sirotkin en het Formule 1-team Sauber leek helemaal van de baan te zijn, maar achter de schermen blijken er toch nog onderhandelingen te zijn. Deze verlopen echter wel stroef.

De pas 18-jarige Sirotkin werd vorig jaar samen met zijn investeerders bij Sauber binnengehaald om het team van de ondergang te redden. De Rus werd derde coureur bij het team uit Hinwil en zou klaargestoomd worden voor een zitje voor dit seizoen. Het geld bleef echter uit, waardoor de jonge rijder nu een rol in de marge lijkt te hebben.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn heeft aan f1news.ru laten weten dat er nog steeds met Russische bedrijven gesproken wordt. "De les die wij in de afgelopen maanden geleerd hebben is dat wanneer je met zulke organisaties omgaat je hun begrip van tijd moet snappen. Tijdens deze onderhandelingen zijn voor deze bedrijven soms andere dingen belangrijker dan de Formule 1."

Sirotkin zal dit seizoen, net als vorig jaar, uitkomen in de World Series by Renault. De jonge Rus zal gaan rijden voor Fortec. Sauber verwacht van hem resultaten, waarna verder gekeken zal worden wat er mogelijk is.