Toestaan wapengebruik bevestigd voor OekraÔens leger

Update 19.38 uur: regering bevestigt toestaan wapengebruik

Onderstaand bericht kwam bij monde van journalisten die het hoorden van een commandant ter plaatse. Nu bevestigt ook de Oekraïense regering op haar website het legitimeren van geweld.

"In verband met het overlijden van de Oekraïense onderofficier Kakoerin S. is het de Oekraïense strijdkrachten gestationeerd op de Krim toegestaan wapens te gebruiken." 

Een andere Oekraïener raakte volgens de regeringsverklaring in levensgevaar door in zijn nek geschoten te worden.

Update 19.19 uur: wapengebruik toegestaan
De Oekraïense strijdkrachten in hun bases op de Krim hebben zojuist toestemming gekregen om hun wapens te gebruiken om zichzelf te verdedigen. Dit in reactie op de doodgeschoten Oekraïener:

Oorspronkelijk bericht: 
De bestorming van een legerbasis door gewapende lieden heeft dinsdag het leven geëist van een Oekraïense militair. Dat heeft een woordvoerder van het Oekraïense leger gezegd. Een andere militair raakte gewond.

Op Facebook schreef woordvoerder Vladislav Seleznev dat de basis in Simferopol werd bestormd door onbekende gewapende lieden. Bij de bestorming werd een vrachtwagen gebruikt die was voorzien van een Russische vlag.

De Oekraïense premier Jatsenjoek spreekt van een oorlogsmisdaad, en zegt dat er nu een militair conflict is ontstaan bovenop het al bestaande politieke conflict. Hij stelt dat de aanvallers Russische soldaten waren.