Verdachten Drentse moorden in juni voor de rechter

De twee mannen uit Hoogeveen van 28 en 29 jaar die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de drie moorden in Drenthe moeten 3 juni voor de rechtbank in Assen verschijnen. Dit meldt de raadsman van de jongste verdachte. De zaak wordt die dag niet inhoudelijk behandeld.

De mannen worden ervan verdacht een bejaard echtpaar in Exloo en een 55-jarige man op het Dwingelderveld te hebben gedood. De raadsman wilde niet zeggen of de mannen hebben bekend.

Het bejaarde echtpaar werd eind juli in hun woning om het leven gebracht. De bankpassen van dit stel werden na de moord meegenomen en gebruikt in Assen. De 55-jarige man werd een halfjaar eerder, in november 2012, op klaarlichte dag doodgeschoten toen hij in het natuurgebied Dwingelderveld zijn hondjes uitliet. Ook de bankpas van dit slachtoffer werd meegenomen. De politie gaat voorlopig uit van roofmoord.

De verdachten werden begin deze maand in hun woning in Hoogeveen aangehouden. Ze verbleven een week voor de dood van het echtpaar in de buurt van Exloo en hebben daar mogelijk op een camping overnacht.