'PSV rekent voorzichtig op Depay'

Het is nog altijd niet bekend of Memphis Depay zaterdag van de partij zal zijn bij de poging van PSV om ook Roda JC aan de zegekar te binden. De 20-jarige flankspeler moest afgelopen weekend een forse elleboog van Renato Ibarra incasseren.

De Ecuadoriaans international plantte zijn elleboog in het gezicht van Depay, die daarbij een scheur in zijn oogkas opliep. Sindsdien tast men bij PSV in het duister over de exacte hersteltermijn van Depay. Volgens het Eindhovens Dagblad rekenen de Eindhovenaren zaterdagavond op de viervoudig international, maar wordt een definitief besluit pas donderdag genomen. Dan vindt een nieuwe controle plaats.

Ibarra ontsnapte eerder deze week aan een schorsing. Het incident met Depay werd door scheidsrechter Kevin Blom al beoordeeld op het veld. Een vervolging is daarom niet mogelijk, meldde de KNVB maandag. Blom liet na het duel weten dat hij Ibarra rood had moeten geven.

PSV gaat zaterdag tegen hekkensluiter Roda op jacht naar de achtste opeenvolgende overwinning. De equipe van Phillip Cocu is de nummers twee en drie, respectievelijk FC Twente en Vitesse, tot op twee punten genaderd.