Jan Smeets vreest niet voor afzegging Stones

Jan Smeets is niet bang dat The Rolling Stones hun optreden op Pinkpop afzeggen nu de vriendin van Mick Jagger is overleden. "Ik heb niet het idee dat het iets betekent voor de komende tournee en ook niet voor de tournee in Australië die nu begint", zei de Pinkpop-baas dinsdagochtend op Radio 10.

Smeets heeft nog niets vernomen van het management van The Rolling Stones. "Ik weet niet wat voor impact dit voorval heeft. Deze mevrouw woonde in New York en is niet meegegaan op tournee, dus heeft ook verder geen connectie met die band." Smeets zei zich wel te kunnen vinden in de afzegging van het Australische concert van The Rolling Stones op woensdag. "Hoewel dat ook een zware beslissing is, want ze is geen onderdeel van de band."

Kaarten voor Pinkpop gingen zaterdag in recordtempo over de toonbank, mede dankzij de komst van The Rolling Stones. Ook John Mayer, Arctic Monkeys en Arcade Fire staan op het affiche. Volgens Smeets zou het festival ook zonder de legendarische band een succes zijn. "Wij vinden Pinkpop dermate sterk dat deze Pinkpop ook zonder de Stones had gekund."