Advocaat geschorst voor return tegen Anzhi

AZ-trainer Dick Advocaat moet donderdag de Europa League-wedstrijd tegen FC Anzhi vanaf de tribune volgen. Vorige week werd de coach in Alkmaar weggestuurd. Advocaat werd in de heenwedstrijd naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Daniele Orsato. De Hagenaar had commentaar op de Italiaanse arbitrage en met name de vierde official.

De UEFA heeft de trainer van AZ voor één wedstrijd geschorst. Advocaat moet daarom donderdagavond op de tribune plaatsnemen bij de return in Moskou.

AZ verdedigt in de Russische hoofdstad een nipte voorsprong. Vorige week maakte Aron Jóhannsson het enige doelpunt vanaf de strafschopstip. FC Anzhi speelt Europese thuiswedstrijden in Moskou. De club uit Dagestan kwam maandag nog in actie in de de Premjer Liga.

De tegenstander van AZ wist in de slotfase een punt te pakken tegen Spartak Moskou. Serder Serderov maakte voor Anzhi de late gelijkmaker (2-2). De Moskovieten stonden na een half uur spelen op een 2-0 voorsprong. Anzhi wist zich na de rust terug te knokkken in de wedstrijd en voorkwam een twaalfde competitienederlaag.