SGP viert feest: 30.000 leden

Kosten noch moeite werden vrijdag in de SGP-burelen gespaard om het binnenhengelen van het 30.000e lid te vieren. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Hoewel er geen coke, hoeren en drank aanwezig waren, kreeg economiestudent Hans den Hartog wel twee boeken over de SGP, een taart én een bos bloemen.

30.000 leden op een totaal aantal Nederlandse gereformeerden van rond de 500.000 is dan ook best wat. Op een vrijdag ter plekke genomen foto is de vreugde van de 24-jarige Ridderkerker en de SGP-bonzen die hem flankeren dan ook duidelijk zichtbaar.

Voorman Kees van der Staaij was bij de festiviteiten aanwezig en stelt: "Het is heel bijzonder dat we deze grens gepasseerd zijn. Dertigduizend is een mooie mijlpaal. Het is prettig om te merken dat jongeren zich thuis voelen bij de SGP en ik hoop dat er de komende jaren nog velen volgen."

Het RD meldt dat de SGP gemiddeld bijna dagelijks een nieuw lid verwelkomt, terwijl andere partijen al jaren krimpen. Zo hebben de drie partijen die hun idealen al decennia geleden in het pluche kwijtgeraakt zijn -PvdA, CDA en VVD- nog respectievelijk 52.317, 56.310 en 33.498 leden. 

De SP kan tot slot rekenen op 44.242 partijcontributies en zoals bekend heeft de PVV vooralsnog slechts één lid: Geert himself.