De Bakker verder in kwalificatie, Krajicek strandt

Thiemo de Bakker heeft een flinke stap gezet richting het hoofdtoernooi van Miami. De Nederlandse tennisser, nummer 162 van de wereld, boekte een knappe zege op de Indiër Somdev Devvarman: 7-6 (4) en 6-1. Voor Michaëlla Krajicek viel in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi het doek.

De Bakker won de eerste set in een tiebreak en had daarna weinig meer te duchten van de nummer 76 van de wereld. De tweede set trok hij met een dubbele break naar zich toe. De Bakker strijdt nu met de Rus Evgeny Donskoy (22) om een plaats in het hoofdtoernooi.

Krajicek ging in drie sets onderuit tegen Katarzyna Piter. De Poolse, van wie ze twee weken geleden in de kwalificaties van Indian Wells nog wist te winnen, was met 7-5, 1-6 en 6-4 te sterk.

Jesse Huta Galung en Kiki Bertens proberen zich ook nog via de kwalificaties voor het prestigieuze tennistoernooi te plaatsen. Robin Haase, Igor Sijsling en Indy de Vroome zijn direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. Die laatste dankt haar deelname aan een wildcard.