Cricketers verslaan VAE op WK T20

Het Nederlands cricketteam heeft op het WK Twenty20 hun eerste wedstrijd gewonnen. In Bangladesh werd de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) verslagen met zes wickets. 

VAE won de toss en begon met batten. De start van Oranje was prima, na tien ballen waren er al twee wickets gepakt. Het duurde even voordat het volgende wicket viel. Khurram Khan en Swapnil Patil komen samen 67 runs binnen halen. In over elf vond Tom Cooper het genoeg en bowlde beide spelers uit. Shaiman Anwar bracht met 32 runs de meeste runs binnen voor de VAE. De Emiraten kwamen in totaal tot 151 runs in 19.5 overs (all out). 

Nederland ging goed van start met Stephan Myburgh en Michael Swart. Nadat het duo 69 runs had geslagen ging Swart uit (over 6.3). Myburgh (uit in over 9.6) zelf was uiteindelijk goed voor 55 runs. Cooper liet ook bij het batten zijn waarde blijken (34 runs, not out). Hij werd op het laatste moment aan de selectie gevoegd doordat Timothy Gruijters zich moest afmelden met een rugblessure. Volgens Gruijters moest hij zich gedwongen afmelden voor Oranje. 

Nederland kwam uiteindelijk tot 152 runs in 18.5 overs tegenover het verlies van vier wickets. Over twee dagen speelt Oranje zijn tweede groepswedstrijd tegen Zimbabwe, dat zijn eerste groepswedstrijd verloor van Ierland. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de volgende ronde.