Cricketbond onderzoekt rel over blessure

De Nederlandse cricketbond stelt een onderzoek in naar aanleiding van de beschuldigingen van Tim Gruijters. De international plaatste een video op internet waarin hij zegt dat de bondscoach hem onder valse voorwendselen uit de selectie heeft gezet. Het bestuur van de bond wil nu dat de onderste steen boven komt.

Gruijters zegt dat de trainersstraf hem uit de selectie wilde hebben om plaats te maken voor Tom Cooper, die op het laatste moment toch beschikbaar bleek voor het WK Twenty20. Aan dat toernooi begint Oranje maandag met een wedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten.

"Ze vertelden me dat ze een geblesseerde speler nodig hadden en dwongen me om een scan te laten maken", beweert Gruijters. "Die toonde aan dat ik een slechte rug heb, maar dat is geen verrassing. Ik had best kunnen spelen, maar de coaches hebben de regels misbruikt om de internationale cricketbond om de tuin te leiden." Cooper mocht alleen aan de selectie worden toegevoegd als een van de andere spelers geblesseerd zou afhaken.

De Nederlandse cricketbond zit met de kwestie in de maag. "Het bestuur betreurt de ophef die is ontstaan na het vertrek van Tim Gruijters uit de selectie van het Nederlands elftal", staat in een verklaring. "De lezing over de gang van zaken van de speler zelf verschilt met de lezing van het teammanagement in Bangladesh." Onduidelijk is hoe lang het onderzoek gaat duren.