Djokovic verslaat Federer in finale Indian Wells

Novak Djokovic heeft zondag voor de derde keer in zijn loopbaan het masterstoernooi van Indian Wells gewonnen. De Serviër, als tweede geplaatst, won in de finale van Roger Federer (7) met 3-6, 6-3 en 7-6 (3). Voor Djokovic, die in 2008 en 2011 ook de beste was op het hardcourt in Californië, is het zijn eerste titel van het seizoen.

De 26-jarige Djokovic begon moeizaam aan zijn eerste finale van 2014. In zijn eerste servicegame sloeg hij twee dubbele fouten en dat strafte Federer direct af. De Zwitser speelde ijzersterk en met name met zijn backhand sloeg hij de ene winner na de andere.

In het tweede bedrijf slaagde Federer er niet in die lijn door te trekken. Djokovic vond steeds beter zijn draai en kreeg in de achtste game zijn eerste breakpunten van de partij. Op 30-40 miste Federer een forehand, waarna de Serviër hem zijn eerste setverlies toebracht dit toernooi.

Djokovic zette de viervoudig winnaar in Indian Wells in de hoogstaande derde set meteen onder druk. Nadat hij in de eerste nog de kans op een snelle break had laten liggen, sloeg Djokovic op de tweede servicegame van zijn rivaal wel toe. Hij mocht op 5-4 serveren voor de wedstrijd, maar een knappe break bracht Federer langszij.

In de beslissende tiebreak nam Djokovic echter al snel afstand. Federer wist het hem daarna niet meer moeilijk te maken, waardoor de nummer twee van de wereld de 42e toernooizege in zijn loopbaan boekte.

De 32-jarige Federer, die in onderlinge ontmoetingen nog altijd leidt met 17-16, kan ook met een goed gevoel terugkijken op het toernooi. Hij klimt maandag van de achtste naar de vijfde plaats op de wereldranglijst.