Jantje Smit wil naar Songfestival en dan stoppen

Jantje Smit zou graag voor zijn veertigste nog eens meedoen met het Eurovisie Songfestival. Ook zou hij dan graag meteen een punt zetten achter zijn zangcarrière. "Ik wil stoppen op mijn veertigste en dit zou dan mooi toetje zijn op het eind", zei de Volendamse volkszanger zondag in een talkshow op Omroep West van oud-wethouder Frits Huffnagel.

De apostel van de palingsound denkt dat hij rond zijn veertigste genoeg ervaring heeft om Nederland eervol te kunnen vertolken tijdens het Europese zangfestijn. "En dan met een echt commerciële hit, alles uit de kast halen", zegt de 28-jarige Smit. "En dan minister president worden", grapte hij vervolgens tegen tafelgenoot, premier Mark Rutte (VVD).

Jantje verzorgt net als vorig jaar samen met Cornald Maas het commentaar tijdens het Eurovisie Songfestival. Het gelegenheidsduo The Common Linnets, bestaande uit Waylon en Ilse de Lange, vertegenwoordigt dit jaar Nederland. Het duo kreeg veel kritiek op het nummer Calm after the Storm, waarmee ze aantreden in Kopenhagen. Het zou te rustig en bescheiden zijn voor het Eurovisie Songfestival.

Op 6 en 8 mei vinden de halve finales plaats in de Deense hoofdstad. Op 10 mei is de finale.