'Einde bezetting VU nog niet in zicht'

De studenten die de bovenste verdieping van een gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam bezetten zijn nog niet van plan op te houden met hun actie. Bij gesprekken met het bestuur over een aangekondigde reorganisatie zijn 'belangrijke resultaten' geboekt. "Maar het punt waarop de bezetting wordt beëindigd is nog ver weg", schrijft de Actiegroep Titanic zaterdag op Facebook.

Zo'n vijftig studenten van de faculteit der Aard- en Levenswetenschappen zijn woensdag ingetrokken in de kerkzaal bovenin het gebouw aan de Zuidas. Ze willen dat alle studenten die worden getroffen door de reorganisatie hun opleiding kunnen afmaken zoals ze die begonnen zijn. Ook zou er een vaste financiering voor de afdelingen moeten komen in plaats van een bedrag op basis van het aantal studenten.

De problemen die de VU tot een reorganisatie dwingen spelen volgens de studenten door heel Nederland. Daarom zoeken zij nu verbreding bij andere studentenorganisaties, vakbonden en de politiek om Den Haag duidelijk te maken dat het 'echt anders moet met de financiering van het hoger onderwijs in Nederland'.

De studenten hebben spandoeken die zij hadden opgehangen inmiddels verwijderd omdat anders vanwege de toenemende wind gevaarlijke situaties dreigden te ontstaan.