Eurovisienummer Nederland op 1 in Estland

Calm After the Storm, het nummer waarmee The Common Linnets ons land zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival staat op nummer 1 in de Estse hitlijsten.

Ook in Nederland bestormt Calm After the Storm de muziekhitlijsten. Al voordat het nummer officieel uitgebracht was stond het nummer op 1 in de iTunes top 100. In de mega top 50 is het nummer de hoogste binnenkomer met notering op plaats 38. Naar verwachting zal het nummer van Waylon en Ilse deLange volgende week ook op de toppositie binnnen komen in de single top 100 en top 40.

Het country-achtige nummer van The Common Linnets werd woensdag voor het eerst gepresenteerd in De Wereld Draait Door. Vervolgens kon het nummer op gemengde reacties rekenen. Dolf Jansen gaf op Twitter aan dat het nummer 'veeeeels te mooi voor dat songfestival' is, terwijl een groot deel van het Nederlands publiek het nummer 'te saai' of 'tegenvallend' vindt.

Waarom het nummer juist in Estland zo goed scoort is niet bekend.

Nederland strijdt in de eerste halve finale tegen 14 andere landen, waaronder Estland en België. Zij stemmen onderling wie er doorgaat naar de finale op 10 mei in Denemarken.