Batman & Superman concurreren met Captain America

De superheldenfilm Batman vs. Superman gaat het opnemen tegen Captain America 3. Beide films verschijnen op 6 mei 2016 in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit het releaseschema van producent Warner Bros, zeggen bronnen tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Hiermee komen de twee grote superheldenfilms van dat voorjaar lijnrecht tegenover elkaar te staan. Daarnaast is stripgigant Marvel, die via Disney Captain American 3 uitbrengt, al sinds jaar en dag de concurrent van DC Comics, die de rechten op Batman- en Supermanfilms verkocht aan Warner.

Al maanden gaan geruchten dat de verder nog titelloze Captain America 3, met Chris Evans als de titelheld, op 6 mei verschijnt. Warner is op zijn beurt al een tijd op zoek naar een premièredatum voor hun officieus getitelde Batman vs. Superman, met Ben Affleck en Henry Cavill in de hoofdrollen.

Disney-topman Bob Iger liet eerder deze week weten dat hij zou vasthouden aan de datum van 6 mei, ongeacht wat Warner zou beslissen. Hij wilde toen nog niet zeggen welke film het betrof, maar kenners zijn het erover eens dat het haast wel de derde Captain America moet zijn.

Met deze nieuwe datum zet Warner hoog in. Marvel-films domineerden de afgelopen tien jaar de eerste week van mei. In de filmindustrie wordt daarmee de zomer, het seizoen van de grote kaskrakers, afgetrapt. Er bestaat geen enkele twijfel dat Warner het succes van Marvel, en dan met name de Avengers-film, wil evenaren.