Komende week kutweer

Na een zonnige week waarin meerdere keren temperatuurrecords werden gebroken, is het vanaf dit weekend even gedaan met het lenteweer. Dat meldt Weeronline vrijdag. De meteorologen verwachten zaterdag, zondag en begin volgende week meer bewolking, lagere temperaturen en soms zelfs een spatje regen.

De lente doet duidelijk een stap terug, zo is op de website van het weerinstituut te lezen. Voor zaterdag wordt veel bewolking verwacht en is in het hele land kans op regen. De temperatuur ligt een stuk lager dan de afgelopen dagen het geval was. Het wordt tussen de 10 en 12 graden. Bovendien staat er een stevige wind.

Ook zondag zal het grotendeels bewolkt zijn, al verwachten de meteorologen dat de zon zich in de loop van de dag nog wel even zal laten zien. De kans hierop is het grootst in het westen van het land. De temperatuur kan lokaal oplopen tot 15 graden, maar meer waarschijnlijk zijn temperaturen tussen de 11 en 13 graden.

Het weerbeeld blijft begin volgende week vrijwel hetzelfde. Regelmatig schuiven grote partijen bewolking over het land. De kans op neerslag is echter klein. Overdag wordt een temperatuur van rond de 12 graden verwacht en 's nachts zal het afkoelen tot een graad of 8. Richting volgend weekend neemt de kans op zonniger en warmer weer toe, stelt Weeronline.