Weer steekpartij in China

Opnieuw zijn in China mensen om het leven gekomen nadat zij met messen waren aangevallen. Het incident had vrijdag plaats op een markt in de stad Changsha. Vier mensen zijn daarbij gedood, een persoon is doodgeschoten door de politie en een is gewond geraakt. Dat meldt het lokale radiostation Hunan Jiaotong.

De persoon die door de politie is neergeschoten, is een van de aanvallers. Een ander kon worden aangehouden en drie wisten te ontsnappen.

Het is nog niet precies bekend wie voor de aanval verantwoordelijk zijn. De krant Changsha Evening News schrijft over een gevecht tussen twee marktlieden terwijl het lokale radiostation Hunan Jiaotong meldt dat het om een ruzie tussen marktlieden en klanten zou gaan.

Twee weken geleden kwamen bij een soortgelijk incident op een treinstation in het zuidwesten van China 29 mensen om het leven. Nog eens 143 raakten gewond. De aanslag toen was het werk van separatisten uit de westelijke provincie Xinjiang, zo meldde de Chinese regering, die sprak van een terreuraanslag.