Studenten bezetting VU wachten op nieuw gesprek

Zo'n vijftig studenten houden nog altijd de bovenste verdieping van een gebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam bezet. Op een nieuwe uitnodiging van de studenten aan het universiteitsbestuur om te praten over een aangekondigde reorganisatie is nog niet gereageerd.

Onderhandelingen om tot overleg te komen liepen woensdag op de eerste dag van de bezetting op niets uit. De studenten van de faculteit der Aard- en Levenswetenschappen brachten de nacht door in de kerkzaal op de bovenste verdieping van het gebouw aan de Zuidas.

De actiegroep verwacht dat het universiteitsbestur snel over de brug komt. Elk uur laten de studenten een alarm afgaan. "Dat houden ze nooit lang vol. Ze zullen straks wel weer willen praten", zegt een woordvoerder van de actievoerende studenten.

De actievoerders eisen dat de reorganisatieplannen worden aangepast. Ook willen ze dat alle studenten die worden getroffen door de reorganisatie hun opleiding kunnen afmaken zoals ze die begonnen zijn. De studenten willen onder meer dat er vaste financiering voor de afdelingen komt in plaats van een bedrag op basis van het aantal studenten.