Gewonden bij mislukte landing helikopter

Een helikopter is donderdagmiddag bij de landing op vliegveld Hilversum verkeerd terechtgekomen. Bij de crash zijn drie inzittenden gewond geraakt. Een traumahelikopter is uitgerukt voor een van hen. Dat zegt een woordvoerder van de politie.

Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. Ook is nog onduidelijk wat precies is gebeurd op het vliegveld aan de Noodweg.

Het ongeluk gebeurde even na het middaguur op het kleine vliegveld waar onder meer een vliegschool is gevestigd. Ook worden er helikopterrondvluchten aangeboden.

Update 15.38 uur
RTV-NH meldt dat alle drie de inzittenden gewond zijn geraakt. Één inzittende is er slecht aan toe. Alle gewonden waren nog wel aanspreekbaar en zijn naar het UMC in Utrecht vervoerd.

De helikopter van het type Huges 300 werd gebruikt voor rondvluchten. Tijdens het opstijgen lukte het niet om voldoende snelheid te maken, meldt de politie. Het toestel kwam vervolgens weer omlaag en viel om. Daarbij belanden de wieken in het gras. Het toestel heeft geen vlam gevat.