Mogelijk stemmen geronseld in Roermond

Ook in Roermond worden mogelijk stemmen geronseld door politieke partijen. Burgemeester Peter Cammaert (CDA) schrijft in een brief aan de lijsttrekkers en fractievoorzitters van de partijen dat hem daarover van 'verschillende kanten' berichten bereiken.

De burgemeester waarschuwt dat hij aangifte doet als hij opnieuw berichten ontvangt over kiezers die worden benaderd om hun stempas af te geven als ze zelf niet van plan zijn te gaan stemmen. Cammaert schrijft niet welke partijen hij verdenkt van het ronselen van voorkeursstemmen.

Eerder deze week waren er berichten over ronselpraktijken in Heusden en Soest. De burgemeester van de Brabantse plaats deed aangifte tegen de partij die zich daaraan schuldig heeft gemaakt. Welke partij dat is, is niet bekend.

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar het ronselen van stemmen in Soest. PvdA-lijsttrekker Osman Suna zou bij een moskee hebben geprobeerd stembiljetten en kopieën van identiteitsbewijzen te krijgen van mensen die zelf niet gaan stemmen op 19 maart. Suna heeft zich na alle ophef teruggetrokken als lijsttrekker.