Steden willen tram naar Rotterdamse luchthaven

De verkeerswethouders van Den Haag en Rotterdam willen dat er een rechtstreekse tramverbinding komt naar Rotterdam The Hague Airport. Het zou na de Randstadrail de tweede tramverbinding tussen beide regio's zijn. De lijn moet er in 2020 zijn, zo lichtten beide gemeenten hun streven woensdag toe.

"Als je de tram doortrekt kun je de economie van deze regio een mooie stimulans geven", stellen de Haagse wethouder Peter Smit (VVD) en zijn Rotterdamse partijgenote Jeannette Baljeu in een gezamenlijke verklaring. "Zowel vanuit Den Haag als vanuit Rotterdam wordt dan tevens Technopolis Delft veel beter bereikbaar."

De tramlijn is een langgekoesterde wens van beide bestuurders. Zeker nu Rotterdam The Hague Airport steeds belangrijker wordt voor vakantiegangers. Nu is de luchthaven alleen per auto of met de bus vanuit Rotterdam bereikbaar. Dat duurt te lang, vinden Smit en Baljeu.

"Die verbindingen zijn onvoldoende. Met een rechtstreekse tram ben je vanuit het centrum van Rotterdam en Delft met vijftien minuten op de luchthaven. Vanuit het centrum van Den Haag duurt het veertig minuten", zo denken ze. De nieuwe verbinding zorgt ook voor een directe verbinding tussen de badplaats Scheveningen en Rotterdam-Zuid.