Skiester Gut wint, Höfl-Riesch hard ten val

Skiester Lara Gut heeft in Lenzerheide voor eigen publiek de laatste afdaling van het World Cup-seizoen op haar naam geschreven. Ze bleef de Oostenrijkse Elisabeth Görgl nipt voor.

De tweede skiester die naar beneden mocht was Fränzi Aufdenblatten. Voor de 33-jarige Zwitserse was het de laatste race uit haar carrière, en dat werd duidelijk gevierd. Nadat ze met een snelle tijd bij de finish aankwam stond de Liechtensteinse skiester Tina Weirather haar op te wachten met champagne, en ook de Zwitserse legende Didier Cuche was van de partij.

Het duurde heel lang voor iemand de tijd van Aufdenblatten wist te verbreken. Uitgerekend landgenote Gut, als achttiende gestart, slaagde daar in. Kort daarop deed Görgl hetzelfde, maar zij wist Gut niet te verslaan. Voor Aufdenblatten was het, uitgerekend in haar laatste wedstrijd, pas de vierde keer in haar loopbaan dat ze het podium haalde en de eerste keer in meer dan vier jaar. 

Doordat de Oostenrijkse Anna Fenninger niet won ging de World Cup op de afdaling naar Maria Höfl-Riesch. De Duitse kon de kristallen bol echter niet in ontvangst nemen, want als laatste starter ging ze hard onderuit. Nadat ze over de sneeuw schoof kwam Höfl-Riesch met volle vaart in de netten terecht, waarna haar pijnkreten duidelijk hoorbaar waren. Volgens de eerste berichten heeft ze een schouderblessure opgelopen.

Fränzi Aufdenblatten sluit haar carrière af met pas haar vierde podiumplek (Foto: Pro Shots/GEPA)
Fränzi Aufdenblatten sluit haar carrière af met pas haar vierde podiumplek (Foto: Pro Shots/GEPA)