Chris Evans zegt wilde haren kwijt te zijn

Chris Evans is naar eigen zeggen klaar met feesten. Met zijn 32 jaar is de Amerikaanse acteur vaak liever thuis dan dat hij gaat stappen met zijn maten. "Als je 20 bent, denk je dat je altijd wilt blijven feesten. De laatste jaren zit ik vaak in een club en bedenk ik me dat ik eigenlijk liever thuis zou zijn", zegt de Captain America-acteur tegen de entertainmentzender E!.

Met zijn tegenspelers uit de Avengers-films is Evans echter nog vaak degene die iedereen de disco in krijgt. "Met hen is het anders. Het is een heel leuke groep mensen en ik besef steeds dat dit niet eeuwig kan duren. Ik probeer iedereen te motiveren. 'Kom op jongens, laten we dronken worden'."

Maar ook onder zijn tegenspelers ziet Evans al meerdere met een gezinnetje. Dan begint het bij hem toch ook te kriebelen.

"Ik wil graag een vrouw en kinderen, dat is het ultieme", zegt Evans eerlijk. "Als je later op je sterfbed ligt, word je niet beoordeeld op de films die je hebt gemaakt, maar op je relaties. De mensen van wie je houdt en die van jou houden. Dat is wat na jou overblijft."

Binnenkort is Evans weer te zien als zijn stoere zelf in Captain America: The Winter Soldier. De superheldenfilm gaat op 27 maart in Nederland in première.

Chris Evans