Vrouw die dochter voor seks aanbood alsnog vervolgd

Justitie mag de vrouw die wordt verdacht van het voor seks aanbieden van haar destijds 8-jarige dochter alsnog vervolgen. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag woensdag bepaald. De moeder ontliep eerder een straf omdat ze door de politie was gehoord zonder dat daar een advocaat bij was.

De vrouw uit Hardinxveld-Giessendam werd als getuige gehoord, terwijl ze eigenlijk als verdachte had moeten worden verhoord. Daarbij had ze moeten worden gewezen op het recht op een advocaat. De rechtbank verklaarde het OM daarom niet-ontvankelijk. Het gerechtshof noemt de fout ernstig, maar niet zo ernstig dat justitie de vrouw niet mag vervolgen.

De vrouw wordt ervan verdacht een advertentie op internet te hebben gezet waar ze seksuele handelingen tegen betaling aanbood. Daarbij vermeldde ze dat ze een 8-jarige dochter heeft. Ze zou met geïnteresseerden hebben gemaild en naaktfoto's van haar dochter hebben opgestuurd. Ook zou ze hebben onderhandeld over de prijs.

De vader van het meisje werd in 2012 veroordeeld tot twee jaar cel door de rechtbank in Dordrecht. Een man uit Heusden met wie de ouders onderhandelden over het hebben van seks met hun dochter werd eerder al veroordeeld tot een jaar cel. Hij had vijftienduizend euro en zijn Volkswagen Golf over voor seks met het meisje.