Bijen steken na auto-ongeluk 500 keer

Zondag knalde een auto tegen een boom in de buurt van Los Angeles. Nou gebeurt dat wel vaker, maar niet altijd krijgen de inzittenden vervolgens duizenden laaiende bijen achter zich aan.

Het klinkt als een tekenfilmscenario: de auto was nauwelijks tot stilstand gekomen toen de twee inzittenden -vrouwen van 17 en 51- plots door een boze zwerm werden belaagd.

Eenmaal ter plaatse constateerde de hulpsheriff dat de 51-jarige vrouw inmiddels in een zwembad in een achtertuin was gesprongen om aan de bijen te ontkomen. De 17-jarige vrouw lag kermend op straat.

De agent spoot eerst een brandblusser op haar leeg en pakte vervolgens een tuinslang om de insecten van haar af te spuiten.

Volgens hulpverleners werden beide vrouwen honderden keren gestoken door de bijen, wier zwerm zich toevallig in de boom genesteld had. De televisiereportage in het bronbericht spreekt van minstens 500 steken.

Ook de hulpsheriff werd gestoken, maar hoefde niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. Bij de vrouwen was dat wel het geval. De bijenzwerm zelf is inmiddels door ongediertebestrijders uit de boom weggehaald.