Man wil redders aanklagen voor half miljoen

Een man die in september bij overstromingen vast kwam te zitten in zijn auto en wiens leven toen door brandweerlieden is gered, overweegt nu de hulpdiensten aan te klagen voor een half miljoen dollar.

De man, Roy Ortiz, komt uit Broomfield, Colorado en vindt dat zijn redders er veel te lang over hebben gedaan om hem uit het water te halen. Dat duurde uiteindelijk namelijk twee uur.

Hoewel de advocaat van Ortiz zegt dat 'hij natuurlijk dankbaar is omdat de duikers een grote rol speelden in het redden van zijn leven die dag', ging het allemaal niet snel genoeg.

Volgens Ortiz zagen de hulpverleners hem aanvankelijk over het hoofd en merkten ze pas later op dat er iemand vast zat in Ortiz' bijna helemaal ondergedompelde auto.

"Ik begon opnieuw te schreeuwen en herrie te maken om hen te laten weten dat ik nog leefde." Behalve de reddingswerkers krijgt ook het bestuur van Boulder County, Colorado er van langs.

Ortiz stelt dat emotionele schade, schade aan zijn auto en ziekenhuiskosten van 40.000 dollar voorkomen hadden kunnen worden als de weg afgesloten zou zijn geweest door de lokale autoriteiten. Deze kosten zitten inbegrepen in de claim van 500.000 dollar.