Sylvie Meis: nooit meer voetballer

Sylvie Meis wil nooit meer een relatie met een voetballer. "Ik heb me het afgelopen jaar ontdaan van alles wat bij een huwelijk met een voetballer hoort", zegt Meis, wier scheiding van Rafael van der Vaart breed werd uitgemeten in de pers, in Vogue. "Ik ben geen spelersvrouw meer en zal het nooit meer zijn."

De 35-jarige presentatrice heeft zich naar eigen zeggen altijd gestoord aan de manier waarop met voetballers wordt omgegaan. "De kindse manier waarop volwassen mannen worden behandeld. Alsof ze niet zelf kunnen nadenken", legt ze uit. "Op trainingskampen wordt bepaald hoe laat je naar bed moet, wat je eet voor je ontbijt, wanneer je wel en niet mag praten. Je wordt in een bus gezet en van hier naar daar gereden."

De ex-voetbalvrouw kon zich daar moeilijk mee verenigen. "Ik ben geen kuddedier. Ik wil niet aan het ontbijt horen dat ik mijn telefoon niet mag aanzetten omdat dat nou eenmaal de regels zijn."

In het interview met Vogue doet de presentatrice nog een andere onthulling: ze leed tijdens haar studententijd aan een eetstoornis. "Ik at steeds minder, werd heel mager, droeg ruime sweaters om het gewichtsverlies te verbergen. Het is inherent aan mijn karakter: alles onder controle houden."

Toen Meis haar eerste vriendje kreeg, ging de stoornis over. "Pas op mijn twintigste werd ik voor het eerst verliefd. Dankzij die relatie begon ik mijn lichaam te ontdekken. Het heeft even geduurd voor ik weer normaal met eten kon omgaan. Daar heeft Raf later ook in geholpen. Hij introduceerde sport bij mij. Ik ben er nu extra trots op dat ik gezond met mijn lijf bezig ben."