Suïcidale man met parasol getaserd

Een man die de Starbucks uit was gezet omdat klanten zich aan hem ergerden en daarna in het rond zwaaide met een parasol, werd onlangs getaserd door ter plaatse aangekomen bromsnorren. 

Het voorval vond plaats in Santa Monica, Californië, werd gefilmd en is op de website van TMZ te bekijken. De man was volgens de agenten verward en zwaaide vervaarlijk in het rond met een parasol. Ook zei hij zelfmoord te willen gaan plegen.

De agenten besloten daarop de man een flinke opdonder te geven met een taser, waarna hij direct ineen zeeg. Daarna begon hij te schreeuwen dat het een aard had. De man zit momenteel wegens zijn geestesproblematiek vast en is naar het ziekenhuis gestuurd voor een mentale check-up.

De uitspraak 'het volk krijgt de regering die 't verdient' blijkt uit de poll op TMZ maar weer eens waar te zijn: op de vraag 'Excessief geweld?' antwoordde 80 procent van de bijna 15.000 respondenten 'nee'.

Dat de video recentelijk is opgenomen kan worden afgeleid uit het feit dat de huidige nummer één-hit in de VS, 'Dark Horse' van Katy Perry, op de achtergrond afspeelt - op z'n eigen beurt weer oorzaak van controverse.