Schuld Hoeness aan fiscus ruim 27 miljoen euro

De belastingschuld van Uli Hoeness valt fors hoger uit. Volgens de fiscale recherche moet de voorzitter van Bayern München 27,2 miljoen euro betalen. Dat werd dinsdag duidelijk op de tweede procesdag van de rechtszaak tegen hem wegens belastingfraude, meldt de Duitse krant Bild.

Hoeness wordt ervan beschuldigd grote sommen geld te hebben doorgesluisd naar een geheime Zwitserse bankrekening. De aanklager ging aanvankelijk uit van een bedrag van 3,5 miljoen euro, maar de 62-jarige Duitser liet maandag weten dat hij zelf had becijferd dat hij de fiscus voor nog eens vijftien miljoen euro had opgelicht. Die berekening blijkt dus voorzichtig.

Hoeness ontdook in totaal voor 24,7 miljoen euro aan belasting, zo liet de fiscale recherche dinsdag weten. Daar komt bij dat hij nog tweeënhalf miljoen euro aan belastingen moet betalen.

Als Hoeness, die zich vorig jaar zelf aangaf bij de fiscus, schuldig wordt bevonden, riskeert hij een celstraf van maximaal tien jaar. Zelf hoopt de markante voorzitter, die tot het laatst toe alles in het werk stelde om een strafzaak te voorkomen, weg te komen met een boete.

De kans dat de rechter donderdag al uitspraak doet is klein. Waarschijnlijk wordt het proces verlengd om extra informatie te verzamelen.