[PS] Skiester Jochemsen wederom onderuit

Skiester Anna Jochemsen is er op het eerste onderdeel van de paralympische supercombinatie, de slalom, niet in geslaagd de finish te halen. Nog voordat ze halverwege was ging de 28-jarige Jochemsen tegen de vlakte, net als op de afdaling eerder tijdens de Paralympische Spelen. 

Met de slalom en reuzenslalom nog te gaan lijkt het voor Jochemsen bijzonder moeilijk te worden om nog een succes te maken van haar optreden in Sochi. Op de super-G werd ze weliswaar zesde, maar met twee uitvalbeurten was geen rekening gehouden. 

Het skiën begon met uren vertraging vanwege dichte mist. Om deze reden werd de super-G verplaatst naar een nader te bepalen tijdstip, waardoor de combinatie begon met de slalom. Bij de visueel beperkte vrouwen gaat Aleksandra Frantceva aan de leiding. De Russische, die eerder al zilver en brons won in Sochi, gaat de Australische Mel Perrine en de Britse Jade Etherington voor. 

In de categorie staand, waar Jochemsen meedeed, is Marie Bochet nog altijd oppermachtig. De Française won eerder al de afdaling en super-G, en gaat met ruim twee seconden voorsprong aan de tweede run van de supercombinatie beginnen. De Duitse Andrea Rothfuss staat op plek twee, voor de Amerikaanse Stephanie Jallen.

Jochemsen heeft haar stempel nog niet op de Spelen kunnen drukken (Foto: Pro Shots/GEPA)
Jochemsen heeft haar stempel nog niet op de Spelen kunnen drukken (Foto: Pro Shots/GEPA)